perjantai 18. tammikuuta 2013

ulkona syöminen ja rafla

Aivan ensimmäiseksi pitää mainita kaikille hyvästä ruoasta ja ravintoloista kiinnostuneille aivan loistava kirjoitus, nimittäin Kauhaa ja rakkautta -blogin Tuhansien murheellisten ravintoloiden maa. Kirjoitus käsittelee oivaltavasti ns. huonojen ja hyvien ravintoloiden eroja, sitä onko snobia vaatia hyvää ruokaa, onko hyvä ruoka oikeasti kallista sekä suomalaisten asennetta ja sen muutosta ulkona syömistä kohtaan. Yksi parhaista lausahduksista on ehdottomasti tämä: "Mutta niihin [ketjupaikkoihin] on niin helppo mennä lasten kanssa! -Lapsettomana en osaa ottaa kantaa siihen, onko huonoon ravintolaan helpompi mennä lapsen kanssa kuin hyvään. Mutta miksi haluaisit opettaa lapsesi maksamaan huonosta ruuasta?" Niinpä!

Olen itsekin hurahtanut ulkona syömiseen vasta muutama vuosi sitten, mutta toisaalta sitäkään ennen en käynyt ketjuravintoloissa, vaan tein/teimme ruoan mieluummin itse kotona tai kävimme ystävillämme syömässä. Nyt kuitenkin olemme löytäneet mitä parhaimpia ravintoloita, joista saa erittäin hyvää ruokaa mielestäni kohtuulliseen hintaan. Mainitussa blogitekstissä nousi esille monia asioita, joita olen kohdannut monesti valitessamme ravintolaa joidenkin ystäviemme kanssa. Tietenkään osalle ruoka ei ole samanlainen nautinto kuin meille, vaan he panostavat mieluummin vaikka parhaisiin urheiluvälineisiin tai elektroniikkaan. Kuitenkin sillä pienellä rahamäärällä, minkä laittaisi enemmän ruokaan versus ketjuravintolat, saisi niin paljon enemmän! Voih.

Mutta onneksi ystävistäni löytyy myös niitä, jotka haluavat kerta toisensa jälkeen käydä kokeilemassa uusia paikkoja ja nauttivat siitä yhtä paljon kuin minä. Viimeksi eilen kävin testaamassa ensimmäistä kertaa Raflan, josta toki olin kuullut paljon, mutta en ollut vielä päässyt käymään. S sai jopa vanhemmiltani joululahjaksi ravintolan omistajan ja hänen vaimonsa kirjoittaman ruokakirjan Safkaa - parempaa arkiruokaa. Vink vink! Uunikuivatut tomaatit ja avocadopasta onkin jo testattu ja hyvää oli!

kuvat täältä

Odotukset olivat siis korkealla kun astuimme sisään Raflaan. Olin kuullut, että paikka on usein aivan täynnä sekä lounas- että illallisaikaan, mutta meidän saapuessamme ravintola oli veilä tyhjä. Toisaalta saavuimme suoraan töistä, ja lähtiessämme lähes jokaisessa pöydässä istuikin jo joku. Paikka itsessään oli miellyttävän rento, mutta kuitenkin siisti ja sopikin parhaimmillaan juuri porukkojen leppoisaan illanviettoon. Olen lukenut muistaakseni jostain lehdestä, että "Salaattia, hiillostettua lohta, avocadoa ja wasabikastiketta" on ravintolan suosituin annos, joten se oli ehdottomasti testattava. Täytyy sanoa, että lohi oli juuri oikein paistettu, pinnalta rapea mutta ei kuiva sisältä, ja se sopi loistavasti avocadon kanssa. Kastike ei oikein uponnut omiin makumieltymyksiini, mutta kaverini mielestä siinä oli juuri oikea häivähdys wasabia ilman, että annoksesta tuli liian tujakka. Jälkiruoaksi maistamani mustaherukkajäätelö oli sen sijaan erittäin hyvää. Kokonaisuutena siis hyvin positiivinen kokemus! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti