maanantai 29. lokakuuta 2012

valmistujaiset

Edellisen tekstin jälkeen onkin pitänyt kiirettä! Lauantaina juhlittiin S:n valmistumista DI:ksi, ja sitä varten piti leipoa, järjestellä, hankkia asusteita jne. S:n vanhemmat olivat tilanneet juhliin tuttavaltaan pitopalvelun, joka huolehtisi pääosin juhlien ruokatarjoiluista, mutta meiltä toivottiin paria kakkua. Olin jo aiemmin tehnyt omiin valmistujaisiini teekkarilakin, joka piilotti sisälleen suklaa-banaanitäytekakun. En pidä ollenkaan sokerikuorrutteisista tai marsipaanikuorrutteisista kakuista/koristeista, joten tämän kakun lakkiosa koostui rahkakermavaahdosta, kun taas lippa ja tupsu oli tehty lakumatoista ja lakunauhasta.
 
 
Mutta takaisin tämänkertaiseen kakkuasiaan! Tällä kertaa emme nimittäin halunneet täytekakkua, vaan ainakin juustokakun ja ehkä jotain syksyisempää sen kaveriksi. Lopputuloksena päädyimme tekemään Pirkan sitruunakakun sekä Maku:n punajuuri-suklaakakun (kuvat samoilta sivuilta). Tästäkään ei selvitty ihan ilman mutkia matkassa, sillä korvasin sitruunakakkuun menevän itsetehdyn lemon curdin purkkivalmisteella (sitä kun sattui jo löytymään jääkaapista), joka ei sitten sekoittunutkaan vaniljavaahdon kanssa. Päädyin lopuksi levittämään sen kerrosten väliin, jolloin täytteestä ei tullutkaan kovin sitruunainen, mutta ilmeisesti vieraat tykkäsivät silti. Punajuuri-suklaakakkua varten taas onnistuimme ostamaan mantelirouhetta mantelijauheen sijaan, mutta korvailimme sitä sitten sujuvasti korppujauhoilla.. Joka tapauksessa tästä kakusta tulee aina aivan älyttömän hyvää - kuulemma parasta mitä punajuuresta voi tehdä :) Punajuuresta ei nimittäin tule hirveästi makua kakkuun, sillä suklaa on sen verran voimakas, mutta kaunis punainen väri siitä tulee.
 
 
Itse juhlat menivät erittäin hyvin - vieraita tuli porrastetusti sukulaisista lähimpiin kavereihin (joita oli paljon!), ruokaa riitti, lahjoja annettiin, puheita kuultiin ja hauskaa pidettiin ihan kahteen asti. Lopputuloksena S:lle uudet golfmailat, hymyiset suut, iloiset mielet ja yllättävän kattava portviinivalikoima.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti