maanantai 26. marraskuuta 2012

saaga

Kuten mainitsin ohimennen edellisessä postauksessa, olin tosiaan pikkujouluissa perjantaina, ja ne vietettiin lappiravintola Saagassa Bulevardilla. Halusimme tapahtumaan vähän talvista tunnelmaa, mutta ei kuitenkaan vielä jouluista - jouluruokia kun saa syödä ihan tarpeeksi joulunakin, eikö vain? :) Saaga olikin ihan nappivalinta, sillä sisustuksessa oli käytetty Lapin käsityöläisten tuotteita ja tarjoilijatkin olivat pukeutuneet asiaankuuluvasti. Meidän 25 hengen seurueelle oli varattu yläkerran ikkunanurkkaus, joka näkyy kuvassa. Tosin pienten pöytien sijaan meillä oli kaksi pitkää pöytää.
 
 
Joulumenuja Saagassa oli valittavissa kaksi, vaikka toki muutkin 'tavalliset' menut oli saatavilla. Alla oleva ihanan herkullinen kuva on Kelomenun (53,80€) alkuruokalajitelmasta, joskin me päädyimme kuitenkin ottamaan Korvatunturimenun (44,00€), joka oli niin ikään erittäin hyvä. Menu sisälsi aluksi kermaista savuporokeittoa supplilovahverokermalla, joka tarjoiltiin hauskasti kuksasta. Tämän jälkeen tytöt meinasivat olla jo aivan täynnä! Pääruoaksi tuli katajanmarjasavustettua lohta väinönputki-tuorejuustokastikkeella ja lisäkkeenä glögimaustettuja punajuuria, nam! Lopuksi vielä karpalojäädykettä ja kinuskikastiketta, jossa jäädykkeen kirpeys ja kylmyys kohtasivat ihanasti kinuskin makeuden ja kuumuuden. Herkullista!


Tästä tulee aikamoista hehkutusta, mutta kun tykkäsin! Tarjoilijat olivat hauskoja ja heittivät välillä vitsejä, eikä missään vaiheessa ollut ongelma hoitaa näinkin suuren porukan toiveita. Suurehkoille ryhmille ravintola toivoi, että kaikki ottaisivat saman ruoan, minkä tietysti teimmekin, ja erikoisruokavaliot oli otettu hyvin huomioon. Ainakin mielestäni sekä laktoositon, että kasvisruokavaihtoehdot olivat niin ikään hyvän näköisiä. Voin siis lämpimästi suositella!

Kuvat täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti