perjantai 14. joulukuuta 2012

-14- joululauluja

Tulin juuri todella hienosta joulukonsertista, jossa olin S:n ja kaveripariskunnan kanssa. Kyseessä oli jokavuotinen perinteemme, eli Kaartin Soittokunnan joulukonsertti. Tänä vuonna eron edellisiin toi se, että mukana oli myös kuoro soittokunnan ja solistin lisäksi. Esiintyjinä siis kokonaisuudessaa oli Kaartin soittokunta, Juvenalia-kuoro sekä tenori Hannu Jurmu. Tunnelman varmisti vielä Johanneksen kirkko mahtavalla olemuksellaan. Tulipas käytettyä paljon ylistyssanoja :)
 
 
Mutta täytyy kyllä sanoa, että tänä vuonna konsertti oli erittäin hyvä, ja jotenkin he olivat onnistuneet saamaan mukaan kaikki ne kappaleet, joista minä pidän. Esimerkiksi Pjotr Tsaikovskin Pähkinänsärkijästä esitettiin Marssi, Makeishaltijattaren tanssi sekä Venäläinen tanssi, jotka olivat ehdottomasti suosikkejani. S:n suosikiksi taas nousi ehkä Mykola Leontovychin Ukranian Bell Carol. Ystävämme taas pitivät Ave Mariasta, joka sisälsi yhden osion, joka vei kaikki aivan keskiaikaisen munkkiluostarin tunnelmiin, kun kuoro hymisi latinankielisiä sanoja ja kellot kaikuivat. Vautsi! Solisti veti myös erittäin hyvin mahtipontisen Oi Jouluyö -kappaleen. 


Mutta tästä siis tämänkertaiseen varsinaiseen aiheeseen, eli joululauluihin. Joka vuosi tämä joulukonsertti on nimittäin se viimenen silaus, joka tuo joulumielen tähän perheeseen. Laulut vain jäävät soimaan päähän, ja sitten niitä haluaa kuulla aina vain lisää. Tosin koska samoja paria kappaletta ei jaksa kuunnella toistona kovin kauaa, innostuinkin joku vuosi keräämään listaa tuntemistani joululauluista, joista voi sitten koota vaikka Spotifyhyn oman soittolistan. Postauksen lopussa siis tämä lista aakkosjärjestyksessä. Mukana on myös vähän perinteisestä poikkeavia kappaleita, kuten Leevi and the Leavingsin tuotantoa, joista niin ikään pidän. Juurikaan jenkkikappaleita siitä sen sijaan ei löydy, sillä heidän tyylinsä (tai lähinnä se ajoittainen äänen vingutus) joissain kappaleissa on minulle vähän liikaa.. Mutta jos lempikappaleesi puuttuu listalta, laita ihmeessä viestiä :)
 

Joululaulut:
Arkihuolesi kaikki heitä
Ave Maria
En etsi valtaa loistoa
Highland Cathedral (paras säkkipillillä soitettuna..)
Jollei jouluna ole lunta
Jossain on kai vielä joulu
Joulu on taas
Jouluaattona kännissä
Jouluksi mummolaan
Joululaulu
Joulumaa
Joulun kellot
Joulupukki matkaan jo käy
Jouluyö, juhlayö
Klingelingeling
Kolmen kuninkaan marssi
Kulkuset
Kun on joulu
Kuului laulu enkelten
Kuuraparta
Pieni rumpalipoika
Maa on niin kaunis
Musta joulu
Nisse-polkka
Nykyajan joululaulu
Näin joulun kellot soivat
Oi jouluyö
Oikein surullista joulua
On Marialle syntynyt poikalapsi
Petteri Punakuono
Rekiretki
Sinivuorten yö
Soihdut sammuu
Sydämeeni joulun teen
Sylvian joululaulu
Taasen joululta kaikki näyttää
Talven ihmemaa
Tonttu Torvinen
Tonttu
Tonttujen joulukiireet
Tonttujen jouluyö
Tonttuparaati
Tulkoon joulu
Ukranian Bell Carol
Tule joulu kultainen
Valkea joulu
Varpunen jouluaamuna
Walking in the Air (Snowman)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti