keskiviikko 19. joulukuuta 2012

-19- jouluelokuvia

Tulimme juuri vasta kotosalle, sillä olimme työpäivän päätteeksi kaveripariskunnalla katsomassa jouluelokuvaa. Olipas muuten mukavaa mennä väsyneenä päivän jälkeen valmiiseen ruokapöytään ja saada vielä (hieman ennenaikaistettu) joululahja kaupan päälle! Ja tämänkertainen elokuvakin oli sen verran lyhyt, että pääsi vielä ihmisten aikoihin kotia (ja kohta nukkumaankin..). Mutta nyt vielä pari sanaa siis jouluelokuvista!


Ajattelin nimittäin koota tähän muutaman ensimmäisenä itselleni mieleen tulleen kipaleen, ja tällä kertaa Rare Exports pääsi ensimmäiseksi, sillä juuri sitähän me olimme äsken katsomassa! Ja eipä olekaan mikään ihan perinteinen joulutapaus tämä :) Ihan loistava pläjäys, jos tykkää vähän synkemmästä tunnelmasta ja ironisesta huumorista. Minä en yleensä edes pidä suomalaisista elokuvista, sillä usein ne joko toistavat toisiaan tai ovat älyttömän masentavia. Mutta viime aikoinan on tullut useampiakin hyviä (tai minuun kolahtavia) elokuvia. Toinen hyvä suomalainen jouluelokuva on ehdottomasti Joulutarina, joka edellisen elokuvan tapaan kertoo joulupukin synnystä, mutta aika reilusti leppoisemmalla tavallaan. Tämä on ehdottomasti sympaattinen.


Mites sitten muut suosikit? Jouluaaton aamunahan telkkarista tulee putkeen kaikki joulun suosituimmat piirretyt, jotka sisältävät joka joulu samat suosikit Samu Sirkan joulutervehdyksestä lähtien. Minun lemppareitani ovat Joulupukki ja noitarumpu, joka jotenkin ei menetä viehätystään, sekä Lumiukko, joskin tämä lähinnä kauniin musiikkinsa takia. Tosin tänä jouluna jää TV:n katsominen vähän vähemmälle, kun meillä eikä vanhemmillani (johon menemme jouluksi), edes ole kyseistä laitetta..


Ehdottomat joulun tunnelmanluojat ovat elokuvat Holiday sekä Rakkautta vain. Yritän olla sanomatta koko ajan kaikkea ihanaksi, mutta nämä ovat - aivan ihania. Amerikkalaiset romanttiset komediat menevät minulla liiaksi äklösiirappisuuden puolelle, kun taas joulukomediat ovat yleensä niin tekohauskoja, että minä en vain kestä. Mutta brittileffat sen sijaan osaavat olla sekä hauskoja, että koskettavia samaan aikaan. Suosittelen näitä erittäin lämpimästi!

Mitäs vielä olisi ehdottomia jouluelokuvia..?

Kuvat IMDB.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti