torstai 13. joulukuuta 2012

-13- kynttilänjalkoja II

Lupailin eilen, että esittelisin tänään loput löytämistäni, itsenä miellyttävistä kynttilänjaloista, ja nytpä täytän tämän lupauksen. Seuraavassa siis vuorossa sekä hieman hintavampia designkynttilänjalkoja, että vastapainoksi huokeampihintaisia vaihtoehtoja IKEA:n mallistosta - jokaiselle siis jotakin!
Ensimmäisenä esittelyyn pääseekin tyylikkäät ja monikäyttöiset Eero Aarnion Kotivalo kynttilänpidikkeet, joita saa kolmessa korkeudessa (22-30€). Jujuhan näissä on se, että pidikkeen toiselle puolelle voi laittaa kruunukynttilän, ja kun koko jutun kääntää ylösalaisin, on siellä paikka tuikulle! Eli monikäyttöisyys tässä kunniaan. Alarivissä taas aivan ihania Georg Jensenin Ribbons kynttilänjalkoja, joita on niin ikään saatavissa kolmena kokona (60-115€). Nämä on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja sopivat sekä ulko-, että sisäkäyttöön. Näille olin ihan myyty..

 
Yllä olevassa setissä on taas yksittäisille kynttilöille sekä matalia, että korkeita versioita. Ylärivissä on  IKEA:n Björkefall (6€), Philippin Da Notte (56€), Georg Jensenin Precious (100€) sekä IKEA:n Näsvis (5€). Hintaerojakin siis löytyy! Alapuolella niin ikään IKEAN:n valikoimaa, Blomster läpinäkyvänä ja valkoisena. Kyllä siis edullisemmatkin valinnat voivat olla tyylikkäitä.


Tähän loppuun vielä kokoelma hieman sekalaisista lähteistä, mutta aivan yhtä valloittavista kynttilänjaloista. Jokaisessa setissä kuitenkin jotan samaa, sillä tässä Georg Jenseniltä Cobra, josta on saatavana kuutta eri pituutta (60-275€), joista suurin on yli puoli metriä korkea! Niin ikään näyttäviä ovat Pentikin Poro kynttiläteline ja kynttelikkö (45-95€) sekä Tom Dixonin Etch (62€), jota saa teräksen ja messingin lisäksi kuparin värisenä. Viimeisenä KostaBodan Brick (25€), joka on taidelasiesine, jota voi käyttää myös tuikkulyhtynä.  Tällä kertaa vaihtoehdoissa mentiin aika hillityllä linjalla niin värien, kuin muotojenkin kautta. Mutta alla olevien linkkien kautta löytyy vaikka mitä vaihtoehtoja lisää! Eiköhän niistä löydy se jokaisen oma suosikki, vaikka minulla kyllä näyttäisi olevan monta.. :)

Kuvat Inessa, Stockmann, IKEA ja FDS.
Ps. Huomasin vasta jälkeenpäin, että edellisten lisäksi myös Room21:ssä on valtavan laaja kynttilänjalkavalikoima, kannattaa kurkata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti