sunnuntai 16. joulukuuta 2012

-16- joulukortit 2012

Sain kuin sainkin postitettua kaikki joulukortit ajoissa! Minä kyllä tykkään tehdä kortit itse ja askarrella, mutta jos joskus vaan onnistuisi aloittamaan homman ajoissa, niin ei menisi viimeiseen iltaan.. Mutta "pakkohan" se on paras motivaattori, vai mitä? Inspiraatiota etsin taas Internetin ihmeellisestä maailmasta, ja tänä vuonna minuun kolahti hyvinkin yksinkertaiset kortit, joissa oli käytetty narua, lankaa tai satiininauhaa tämän tapaan:

kuvat täältä, täältä ja (apua, en muista!)
 
Tarkoituksena oli noudattaa aiempien vuosien periaatetta, eli olla ostamatta mitään uutta askartelumateriaalia ja tehdä kaikki joulukortit siitä, mitä kaapissa on. Ja olenkin lopputulokseen erittäin tyytyväinen! Eriväriset kartongit käytettiin jo viime vuoden joulukortteihin, joten tänä vuonna työstettävinä pohjamateriaaleina oli valkoinen ja vaaleansininen vaihtoehto. Nämä eivät heti kuulosta kovin jouluisilta, mutta onneksi laatikosta löytyi myös punaista ja kultaista kuviopaperia, niin johan tunnelma oli taattu! Vai mitäs sanotte?


Ensimmäiseen settiin (ja näitä onkin eniten) tuli edellä mainittujen lisäksi punaista satiininauhaa, josta sommittelin kuusen keskimmäisen inspiraatiokortin mallin mukaan. Tosin minulla käytössä ollut nauha oli aika paljon paksumpaa, mutta voihan se kuusi olla muhkeampikin. Kuusen latvaan liimasimme (S:n avustuksella) vielä kultaisen tähden koristukseksi. Ja tadaa, valmista!


Ennen kuin kaikki lähetettävät kortit oli valmiita, loppui punainen lanka kesken, ja siitä vaihdoin sitten tyylikkäästi vihreään vastaavaan. Pidän oikeastaan kummastakin versiosta, sillä vaikka punainen nauha sopii hyviin yhteen punaisen koristepaperin kanssa, on vihreä kuitenkin enemmän oikean kuusen värinen. Mutta entäs kun vihreäkin loppui..? 


No sitten siirrytäänkin joulun punaisesta värimaailmasta talviseen valkoiseen, siniseen ja kimallukseen. Nimittäin viimeiseen settiin tuli pääosin valkoisella satiininauhalla tehtyjä kuusia siniselle pohjalle, ja koristekuviopaperikin oli kultaista punaisen sijaan. Näistä tulikin aika tyylikkäitä mielestäni! Nyt vain odotellaan sitten, että mitä saajat sanovat näistä.. :)

ps. Kuten eilen mainitsin, kävimme katsomassa uusimman Hobitti-elokuvan, ja minä kyllä tykkäsin! Olin ehkä hieman varautunut, sillä olin mennyt lukemaan kriitikkojen arvosteluja, mutta hyvähän se silti oli. Kuten arvioinneissakin luki, elokuva lähti hitaasti käyntiin, ja paikoittain oli myös kertaalleen nähdyn tuntua, mutta jos on yhtään TSH:n ystävä, on tämä silti viihdyttävä, uutta tietoa tuova ja pakko nähdä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti