tiistai 4. joulukuuta 2012

-4- piparkakkuja huovasta

Miksi piparkakkuja pitäisi aina leipoa taikinasta, kun niitä voi valmistaa myös vaikka huovasta! Näin piparkakut kestävät leikkimistäkin murustumatta, eivätkä varmasti katoa yhtä nopeasti nälkäisiin suihin :)

Oikean värisestä (tai siis piparinvärisestä) ruskeasta saa nopeasti leikattua piparimuotin reunoja seuraten ihan piparin näköisiä koristeita. Sitten vain ympärille jouluista nauhaa tai valkoista villalankaa sokerikuorrutetta imitoimaan. Näitähän voi tehdä joulukortteihin (joista lisää myöhemmin!), joulukuusenkoristeiksi tai vaikka ikkunasta roikkumaan.
 

Jos taas kaipaa hieman haasteellisempaa tekemistä, löytyy osoitteesta litlbrownbird.com paljon huopa-aiheista askarreltavaa! Joulutunnelmaan näistä sopivat ehkä parhaiten eläinkeksit, joita voi mielestäni aivan yhtä hyvin tehdä eläinpipareina.

kuva täältä

Samalta sivulta kuvan kanssa löytyy tarkemmat yksityiskohtaiset ohjeet keksien tekemiseen, samoin kuin ilmaiseksi ladattavat muotit jokaiseen eläimeen. Eli ei kun kokeilemaan! Hirmu söpöjä minusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti