lauantai 15. joulukuuta 2012

-15- piparkakkutaloja

Hyvää lauantaita kaikille! Meillä on syöty tämän vuoden joulunalusaikana ennätysmäärä pipareita, vaikka muuten olenkin vehnättömällä linjalla vetänyt. Mutta kun emme saaneet aikaiseksi sittenkään leipoa pipareita itse (jotenkin se ei kahdelle ihmiselle tunnu niin mielekkäältä kuin suuremmalle porukalle..), niin olemme menneet kaupan valikoimalla. Hyviä tosin sieltäkin on löytynyt, kunhan on niitä paksumpia versioita, jotta niitä voi huoletta kastaa glögiin ilman, että menevät heti murusiksi.


Eräs ystäväni leipoo kuitekin tunnollisesti pipareita joka vuosi ja koristelee ne erittäin kauniista. Hienointa on, että hän on kunnostautunut myös piparkakkutalojen saralla, ja siitä sainkin idean kirjoitella vähän piparkakkutaloista.


Netistä löytyy nimittäin paljon malleja ja inspiraatioita mahdollisiin piparkakkutaloihin, ja esimerkiski Kotilieden sivuilta löytyi aika tarkatkin ohjeet, kopioitavat arkit ja esimerkkikuvat. Valitsin sieltä muutamia tähän näytille, ja ovathan ne upeita!


Kaikki piparkakkutalot ovat Kotilieden piparkakkutaituri Kristiina Aaltosen suunnittelemia ja rakentamia. Sivuillakin tosin mainitaan, että kyseiset mallit ovat työläitä rakentaa, mutta kotileipurit voivatkin poimia omaan käyttöön sopivia yksityiskohtia piparkakkutalon koristamiseen tai toteuttaa vain osia malleista.


Näitä katseltua tekisi kyllä mieli itsekin kokeilla.. Ehkä joku kerta sitten, sillä nyt me lähdemme katsomaan uutta Hobitti-elokuvaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti