sunnuntai 23. joulukuuta 2012

-23- joulun paperitähti

Kirjoittelin aiemmin tekemästäni suuresta paperitähdestä, jonka ripustin loppujen lopuksi ikkunan sijasta seinälle paikkaan, jossa oli aiemmin televisiomme. Se kun myytiin viime viikolla, joten nyt tason päällä oli yllättävän tyhjää ja paljon valkoista seinää. Tämän tähden kaveriksi väsäilin tänään illalla muutamia pienempiä tähtiä seuraksi. Ohje oli tosin tällä kertaa eri, vähän vaihteluahan pitää olla! Tämänkertainen ohje löytyy täältä.


Tähteen käytin edellisen version tapaan paperikorista pelastettuja käytettyjä kirjekuoria. Niiden sisäpuolet kun ovat kauniin harmaan värisiä (tällä kertaa sekä löytyi sekä vaaleita, että tummia) ja kirjekuoripaperi on hieman kestävämpääkin kuin tavallinen tulostinpaperi. Aluksi näistä leikattiin neliöitä, ja taiteltiin kulmittain oikealta puolelta (minkä haluaa näkyviin) ja tasasivuilta nurjalta puolelta. Tämän jälkeen jokaiselta sivulta leikataan hieman alle puoleen väliin keskelle päin viillot.


Nyt jokaisen neliön ulkosyrjät taitetaan keskitaitteeseen siten, että syntyy tähti. Jotta tähdestä saa kolmiulotteisen, tulee tähtien kärjet liimata päällekkäin takapuolelta. Lopuksi toistetaan kaikki edelliset vaiheet uudestaan, jolloin saadaan toinen tähti, joka liimataan ensimmäisen kanssa vastakkain. Voila, kahdeksansakarainen tähti on valmis.


Väkertelin näitä tähtiä lopulta neljä kappaletta, kunnes mieleeni tuli, että näitähän voisi varmasti tehdä samalla tekniikalla myös viisisakaraisia. Ja hei, niin pystyikin, kuvassa tämä versio valkoisena. Viisisakaraisen teko on periaatteessa yhtä helppoa sen jälkeen, kun on saanut tehtyä viisikulmion neliön sijaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti